trtrtr
trtrtr

Epoksi Tiner

15.02.2024
568
Epoksi Tiner

Epoksi Tiner Nedir?

Epoksi tiner; epoksi astar ve çeşitleri, epoksi boyalar vb. epoksi kullanım alanlarında kullanılır. Bunun dışında aynı zamanda epoksi kullanım alanlarına uygun olacak şekilde uygulama yapılmış tüm epoksi ürünlerin, boya veya başka bir konuda temizlenmesinde de kullanılabilir. Tek kat geçişmiş boya veya vernik çeşitlerinin incelmesine olanak sağlayan epoksi tinerin birçok kullanım amacı da mevcuttur.

Selüloz bazlı tiner olarak da adı geçen epoksi tinerin, içinde barındırdığı selülozik değer %10’dur. Boya oranı ise %90’dır. Tüm boya ekipmanlarının temizlenmesinde de oldukça yardımı dokunmaktadır.

Kullanım sırasında maske ile kullanmak en doğru ve sağlıklı seçimdir. Doğrudan buruna solunan epoksi tiner kokusu sağlık sorunlarına da yol açabilir. Ürün kullanımını okuduktan ve epoksi tineri araştırdıktan sonra kullanımı gerçekleştirirseniz daha iyi sonuç elde edebilir ve sağlık sorunlarına giden yola sapmamış olursunuz.

Epoksi Tiner Nasıl Kullanılır?

Epoksi tiner, boya ile karıştırıldıktan sonra donmamasına özen gösterilmelidir ve buna göre çalışması yapılmalıdır. Donma gerçekleşmeden önce yüzeye uygulanması her açıdan daha sağlıklı olacaktır. Sertleştirici olup olmamasının bunda bir etkeni olmayacaktır. Epoksi boya veya diğer boya çeşitleri, epoksi tiner ile karıştırıldığında uzun vakit geçmeden yüzeye vurulması gerekmektedir.

Epoksi Boya Nasıl Kullanılır?

Epoksi boya ve diğer boya çeşitlerinin birçok kullanım alanı ve nasıl kullanıldığı hakkında bilgiler vardır. Epoksi boya, selülozik tiner ile kullanılır. Kullanımı sırasında donmamasına özen göstererek yüzeye vurulması gerekmektedir.

Epoksi Boya Sertleştiricisi Nedir?

Epoksi boya sertleştiricisi boyama sırasında hem ara kat hem de son kat geçilirken kullanılır. Sertleştirici tek haliyle kullanılmaz. Selülozit tiner ve epoksi boya veya diğer çeşitleri ile birlikte kulanılmalıdır.

Epoksi Boya Nasıl İnceltilir?

Epoksi boyalar selülozit (solvent) tiner ile inceltilir. Boya tiner oranı %90 iken, selülozik tiner boya %10 oranındadır. İşlem sırasında donma olayına dikkat vererek uygulama yapılırsa, donmadan ve herhangi bir sıkıntı çıkmadan uygulama rahatlıkla bitebilir.

Epoksi Boya Donarsa Ne Olur?

Uygulama sırasında herhangi bir donma olayı yaşanırsa, çözülmesi uzun sürer bu sebeple de uygulanan yüzeyde kötü görüntüler oluşabilir. Epoksi boya, selülozik tiner ile karıştırılıp uygulama esnasında doğru kullanım ile yüzeye uygularsa hiçbir sıkıntı yaşayamayacaktır. Karıştırılma, bekletilme ve uygulama sırasını ve bu aşamaların belirli sürelerini doğru yapan bir kişi donma olayı veya yüzeyde herhangi bir kötü görünüme sahip olacak bir durum yaşamayacaktır.

Fakat bazı istemsiz veya bilgisiz kalma durumlarında bu gibi kötü şeyler yaşanabiliyor. Geri eski haline döndürmek uzun ve zorlu bir yol olsa da yine de yapılabilme imkanı bulunmaktadır.

Donma 

Herhangi bir sebepten dolayı yaşanan epoksi boya ve selülozik tiner karışımı sonrasında donma, spatula veya bir ısı ile düzeltilebilir. Bu süre zarfında uygulanan yüzeyin bekleme süresi uzayacağından kötü sonuçlara sebep olabilir. Fakat donma veya başka bir olayda dikkat ederek uygulayacağımız bir çözüm bizi en başa, yani en iyi duruma kadar götürebilir.

Spatula ile yüzeye zarar vermeyecek şekilde kazımak bu sorunlara çözümlerden biri olabilir. Spatula dışında sert bir cisim ile donan karışıma sert ve dikkatli bir darbe verilebilir. Ve ardından ısıya maruz bırakarak çözülmesini beklenebilir.

Herhangi bir ısı vermek bu sorunlara çözümlerden biri de olabilmektedir. Isı vererek karışımın önce ortama ayak uydurmasını sağlarız. Ve daha sonrasında kenarlarından spatula veya spatulaya benzer sert bir cisim ile yavaş ve dikkatli bir şekilde donduğu yerden çıkarabilir ve biraz vakit geçtikten sonra ise tamamen çözebiliriz.

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Fatih Akkaya
Fatih Akkaya
Merhaba. Size nasıl yardımcı olabiliriz?